Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. Läs mer om cookies på roswi.se

Hoppa till innehållet

Baka frukostfrallor på ett kick

Frukost med nybakat bröd? Ja tack! Dessa frukostfrallor är superenkla att slänga ihop och smakar underbart med smör och ost när de är alldeles nygräddade. Så gör detta till en härlig frukostvana - baka och ät nybakat bröd!

Att få till en frukost med nybakat bröd utan att det ska ta en evighet - ja vem gillar inte det? Till detta enkla recept använde vi Lékués silikonform för småbröd vilket gjorde att vi inte ens behövde forma frallorna, det gjorde formen åt oss.

Detta behöver du:

5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
2 msk rapsolja
2 ½ dl vatten

Så här gör du:

1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Häll olja och vatten över mjölblandningen. Rör ihop allt till en kladdig deg.

2. Rulla degen i vetemjöl och rulla ut den till en längd. Dela den i 6 bitar.

3. Rulla bollar av degbitarna. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Strö mjöl över bollarna och platta till dem.

5. Grädda bröden mitt i ugnen i 9–11 min. Låt dem svalna på plåten. Njut av de nybakade bröden.


Text & bild: Sofia Base

Produkten har lagts i kundvagnen