Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. Läs mer om cookies på roswi.se

Hoppa till innehållet

Nyttig smulpaj med bär - såhär gör du

Sötsuget finns ständigt med oss, vare sig vi vill eller inte, men efterrätt behöver inte betyda onyttigt. Vi testade att göra hallonpaj med härligt smulig botten med nyttigare ingredienser.

Sugen på något sött som snabbt går att slänga ihop eller vill du lära dig din paradefterrätt som är svår att misslyckas med?

Då ska du testa att laga denna hallon smulpaj som dessutom är nyttig - eller så nyttig en paj kan bli. Släng ihop alla ingredienser, in i ugnen och vänta på att ditt mästerverk gräddas. 

Vi använde Lékués bakform som är perfekt att använda både till bakning och matlagning.

Detta behöver du:

10 dl hallon
1 dl dinkelmjöl
1,5 dl havregryn
0,5 dl kokosflingor
0,5 dl råsocker
80 g smör

Så här gör du:

Sätt ugnen på 200 grader. Häll bären i en smord pajform. Rör ihop smör och socker i en bunke och tillsätt sedan dinkelmjöl, havregryn och kokos. Nyp ihop med smör och socker och smula degen över bären. Grädda i 30-35 minuter.


Text & bild: Sofia Base

Produkten har lagts i kundvagnen