Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. Läs mer om cookies på roswi.se

Hoppa till innehållet

Recept på hallon- och yoghurtglass

Att göra egen glass hemma är både ekonomiskt och nyttigt. Du kan återanvända glassformarna och själv bestämma innehållet. Här tipsar vi om hallon- och yoghurtglass – perfekt recept för Lékués glassformar.

På våren börjar glassäsongen och på sommaren är det svårt att hålla räkningen på hur många glassar vi faktiskt stoppar i oss. Ersätt därför den köpta glassen med egengjord så sparar du både pengar och låter sockerintaget förbli lågt. Bra både för plånbok och hälsan.

I Lékués sortiment finns många roliga former på glassformar som dessutom är enkla att använda. Vi använde Lékués formar och testade att göra hallon- och yoghurtglass – bara att mixa och hälla upp i formarna. Lätt som en plätt!

» Till Lékués glassformar!

För fyra portioner hallon- och yoghurtglass behöver du:

250 gram frysta hallon
1 dl apelsinjuice
2 dl turkisk yoghurt
2 msk flytande honung

Så här gör du hallon- och yoghurtglass:

Mixa alla ingredienser i en matberedare. Fyll formarna med smeten och ställ in cirka fyra timmar i frysen. Godare och enklare hemmagjord hallon- och yoghurtglass får man leta efter!


Text & bild: Sofia Base

Produkten har lagts i kundvagnen