Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. Läs mer om cookies på roswi.se

Hoppa till innehållet

Så får du grädden fluffig till din semmelwrap

I år infaller fettisdagen den 28 februari – en av våra mest firade temadagar. 2015 exploderade succén semmelwrapen. Vill du göra egna? Med hjälp av en gräddsifon från iSi blir din grädde helt perfekt och fluffig, precis som på bageri.

En wrapsemla är helt enkelt semmelfyllning i en utplattad semmelbulle. Som en helsvensk tortilla. Efter att Tössebageriet släppt denna succé för två år sedan har semmelwrappan testats i många bagerier men också hem, runt om i Sverige. Mattias Ljungberg från Tössebageriet delade snabbt med sig av receptet till alla som själva ville testa.

Matgeek var inte sen att själv testa att baka semmelwrapen. Vi tycker att videon med enkla instruktioner till denna härliga njutning är väl värd att delas igen. Har du dessutom hjälp av Gourmet Whip Plus Sifon från iSi blir wrapsemlan lekande lätt att själv tillverka. Se själv i videon nedan.

 

Text: Sofia Base

Produkten har lagts i kundvagnen