Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. Läs mer om cookies på roswi.se

Hoppa till innehållet

87 plagg lagades på Patagonia Worn Wear Tour

2017-05-23

Förra veckan avslutades Patagonia Worn Wear Tour i Sverige och bilen rullar nu vidare. Efter att ha besökt sex platser i Sverige och Danmark kan man konstatera att 87 plagg lagats och fått nya liv.

Patagonia tillverkar högkvalitativa plagg som kan användas i åratal, men kläder du älskar kan också gå sönder. Patagonias ”Worn Wear Program” firar historierna på plaggen vi använder, gör att vi kan använda dem längre och ger dig ett enkelt sätt att återvinna Patagonia-kläder när de inte längre går att reparera.

Ett sätt Patagonia gör detta på är med Patagonia Worn Wear Truck – en bil som turnerar runt världen över för att du på plats ska få dina favoritplagg lagade och förlänga dess liv. Förra veckan avslutades turnén som både Sverige och Danmark fått besök av.

Efter att turnén avslutats kunde man räkna till att 87 plagg hade lagats.

– Turnén med Patagonia Worn Wear Truck uppskattades verkligen av alla som kom förbi. Det var ett lyckat event och jag hoppas att detta inte var sista gången, säger Jenni Swadding Säljansvarig Patagonia Sverige.

Hon fortsätter:

– Idag är det så många som slänger kläder som är fullt funktionella utan att tänka. Majoriteten av kläder som slängs behöver oftast bara lagas och sedan är dem fullt brukbara igen. Det är större miljöpåverkan att producera nya kläder jämfört med när vi använder dem. Kan vi producera färre plagg och använda dem längre så mår miljön bättre, säger Jenni.

 

För mer information, kontakta:
Jenni Swadding, säljansvarig Patagonia
Roswi AB
Direkt: 070-886 35 83
E-post: jenni.swadding@roswi.se

Sofia Base, Pressansvarig
Roswi AB
Direkt: 070-586 35 77
E-post: sofia.base@roswi.se

Produkten har lagts i kundvagnen