Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. Läs mer om cookies på roswi.se

Hoppa till innehållet

Gör din gröt redo på ett kick

2015-02-16

Den nya grötskålen från Lékué gör din morgon enklare. Använd den för att smidigt tillaga morgonens gröt på ett kick i din mikrovågsugn. Havre, stjärningrediensen i amerikanska och nordeuropeiska länder sprider sig över hela världen och blir allt populärare till frukosten.

Att vi bryr oss om vårt välbefinnande är idag mer en regel än ett undantag. Nyckeln till en bra dag är en bra start och där har frukosten en viktig del. Lékués nya grötskål hjälper till – just vid frukosten och tar endast fem minuter att tillaga. Ställ in den två minuter i din mikrovågsugn och låt den vila i tre minuter innan du kan avnjuta gröten tillsammans med en mängd tillbehör.

Populärt med havregrynsgröt till frukost

Havregrynsgrötens framfart i världen blir allt större. Det kan vara relativt okänt i vissa länder men i många andra är det redan ett måste till frukosten. I Storbritannien äter cirka 50 procent av befolkningen en skål med havregryn varje dag. Havremjöl är en starkt rekommenderad ingrediens eftersom den ger massor med energi och vitalitet. Havremjölet ger också en mättnadseffekt som håller i länge. 

Att äta havregrynsgröt till frukost har flera fördelar. Havregrynens främsta fördelar är att:

  • de bidrar till att minska risken för hjärtsjukdomar
  • dess höga fiberinnehåll bidrar till att sänka nivåerna av kolesterol i ditt blod
  • de är rika på lösliga fibrer, vilket bidrar till att reglera ditt tarmflöde
  • havre är en idealisk källa för kolhydrater för diabetiker
  • de hjälper till att hålla huden frisk och håret starkt, eftersom de är rika på B-vitaminer och mineraler såsom magnesium, kalcium, fosfor, kalium, järn, koppar och zink
  • de är rika på proteiner med högt biologisk värde och omättade fetter
Produkten har lagts i kundvagnen