Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. Läs mer om cookies på roswi.se

Hoppa till innehållet

Nya MAG-TAC LED – Taktiska ficklampor

2012-11-14

Maglite presenterar två nya modeller taktiska ficklampor.

När MAG-TAC® LED utvecklades var målet att skapa ett avancerat ljusinstrument där utseendet, kvalitén och prestandan ligger i toppklass. Resultatet är Maglites första taktiska ficklampor som är rejäla, snabbhanterade, lättgreppade och som har bländande effekt för sin storlek. Tack vare en tryckknapp i bakstycket går de att slå på/av utan att ändra ficklampans fokusering.

MAG-TAC i två versioner

MAG-TAC® LED finns i två versioner, en med slätt huvud (Plain bezel) och en med vågigt huvud (Crowned bezel). Den med slätt huvud är skapad för polis, väktare och jägare. Den med vågigt huvud är skapad mer för insatsstyrkor, militären och andra taktiska yrkesgrupper. Självklart passar båda modellerna även för den vanliga användaren.

Skapandet av MAG-TAC® LED Crowned bezel styrdes av input från militären och taktiska konsulter. Denna version av MAG-TAC® LED levereras med ett avtagbart clips och har tre ljuslägen: tillfällig på/av, 100% ljusstyrka samt blinkläge för en kraftfull 12 Hz strobe som kan desorientera en motståndare. Alla dessa lägen är valbara genom Mag Instruments tryckknapp i bakstycket som aktiveras genom snabba knapptryckningar (Quick-Click™)

Skapandet av MAG-TAC® LED Plain bezel styrdes av input från poliser och andra taktiska användare. MAG-TAC® LED levereras med ett avtagbart clips och har tre ljuslägen; tillfällig på/av, 100% ljusstyrka samt lågläge som sparar batteritid. Alla dessa lägen är valbara genom Mag Instruments tryckknapp i bakstycket som aktiveras genom snabba knapptryckningar (Quick-Click™).

Finns i färgerna: Svart, ljusbrun, grön och grå.

ANSI standarden och MAG-TAC© LED

MAG-TAC© LED är testad enligt den nya ANSI standarden av ett oberoende testinstitut för att ge konsumenten en opartisk uppfattning om prestandan hos MAG-TAC© LED. Resultaten från testningen visas i illustrationerna på förpackningen.

Förklaringar av ANSI standardens begrepp: Candela – Ljusets intensitet som inte varierar med avståndet; Räckvidd – Det avstånd mot vilket ljuset syns på; Lumen – En lumen motsvarar det totala ljusflödet (lika med intensiteten, mätt i candela) multiplicerat med den rymdvinkel (mätt i steradianer) i vilken ljuset utsänds; Vattentålighet – Klarar den vatten eller ej; Falltester – Baseras på 6 st olika test enligt ett visst testprotokoll; Batteritid (High = 100%, Low = 25%) – Vid kontinuerlig användning. ANSI står för American National Standards Institute, se www.ansi.org för mer information.

MAG-TAC© LED Crowned bezel specifikationer

Längd: 134 mm.
Diameter: 27 mm.
Vikt med batterier: 136 gram.
Batterier: 2 st CR123 litium, medföljer.

MAG-TAC© LED Plain bezel specifikationer

Längd: 132 mm.
Diameter: 27 mm.
Vikt med batterier: 136 gram.
Batterier: 2 st CR123 litium, medföljer.

Ficklampan inkluderar alla de kvalitetsfunktioner som professionella och normala användare förväntar sig av en Maglite®-ficklampa:

  • Robust, maskinbearbetad aluminiumkonstruktion
  • Självrensande på/av tryckknapp
  • Fokuserbar kraftig ljusstråle
  • Anodiserad inifrån och ut för förbättrad korrosionsbeständighet
  • Tätad i bägge ändar med O- och V-ringar av högkvalitetsgummi
  • Vatten- och stötsäker konstruktion
  • Detaljerade garanti- och bruksanvisningar bifogas
  • Individuellt serienummer
  • 2 litium batterier av hög kvalitet ingår
  • Tio års begränsad garanti
Produkten har lagts i kundvagnen