Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. Läs mer om cookies på roswi.se

Hoppa till innehållet

Baka och bjud på vackra Mini Bûches till efterrrätt

Bjud gästerna på något vackert och gott till desserten som imponerar. Mini Bûches gör du med Lékués formar för perfekta former och lager av mousse och fyllning. Dekorera och bjud!

Recept Mini Bûches med Chokladmousse och nötkrokant

Ingredienser:


Mousse:

40 g choklad 70% kakao
150 g grädde
1 äggvita
2 gelatinblad
30g socker

Krokantfyllning:

25 g jordnötter
25 g mandlar
10 g socker
40 g vatten
1 gelatinblad

Botten:

130 g socker
100 g siktat mjöl
3 g salt
2 ägg

Topping:

120 g vatten
10 g kakao
50 g kondenserad mjölk
7 gelatinblad
30 g choklad
 

Så gör du:


Botten:
Värm ugnen till 180 grader.
Vispa ihop ägg och socker tills blandningen är 3 gånger så stor som innan du började vispa. Tillsätt mjöl och salt, lite i taget. Födela smeten jämnt över en ugnsplåt och låt grädda i ca 15 minuter. Låt svalna och skär ut jämna bitar med hjälp av skäraren som tillhör Mini Bûche setet. Ställ åt sidan.

Mousse:
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Blanda grädde, choklad och gelatin i en kastrull och värm tills allt är upplöst. Låt svalna i kylen. Vispa ihop blandningen med en elvisp ordentligt och ställ åt sidan. Vispa först ihop äggvita och socker. Tillsätt sedan gradvis grädde-och chokladvispen under omrörning och lägg åt sidan.

Fyllning:
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Krossa nötterna och ställ åt sidan. Hetta upp vattnet i en kastrull och blanda gelatinet ordentligt. Tillsätt nötter samt socker och ställ sedan åt sidan för att svalna.

Fylla Mini Bûche formen
Fyll de stora hålen i formen med mousse upp till markeringen. Stäng locken. Lägg fyllningen i de mindre hålen som finns i locken. Låt allt ligga i frysen i 4 timmar. Ta ut moussen och fyllningen ur formen och placera på bottnarna.

Topping:
Blötlägg gelatin i kallt vatten. Blanda ihop choklad, vatten och kondenserad mjölk i en kastrull. Tillsätt gelatinblad och hetta upp tills allt är ordentligt upplöst. Låt svalna ordentligt i rumstemperatur. När Mini Bûche-bakelserna tagits ut ur frysen, placera de på lämplig yta och täck de med toppingen.


Klart att smaka!
 

PS. Nyfiken på att testa Mini Bûches? Ta en titt på Lékués Mini Büches formar som finns både i runda och fyrkantiga versioner. DS.


Svensk översättning av recept: Cecilia Theisinger
Bild och originalrecept: Lékué.

Produkten har lagts i kundvagnen