Fira in nya året med fantastiska asiatiska dumplings
Kryddiga och fräscha smaker från Asien kommer att ge mersmak. Prova att göra dessa läckra asiatiska dumplings idag!
Asiatiska dumplings
Tidsåtgång: Ungefär 1 timme
Resultat: Ca 60 st dumplings (med hjälp av den lilla Dumpling Makern)
För tillagning: Använd en ångkokare i bambu med ångkokningspapper i botten alternativt en ångkoksinsats som exempelvis denna från Lékué.
Ingredienser dumplings
250 g kycklingsfärs
50 g shitake svamp eller motsvarande
2 msk färsk finhackad koriander
1 msk soja
1 tsk finhackad ingefära
2 rullar pastadeg
Ingredienser sås
100 ml Sweet chilisås
1 tsk limejuice
1 msk färsk finhackad koriander
Såhär gör du:
1. Blanda alla ingredienser som ska vara i fyllningen.
2. Skär ut, fyll och forma dina dumplings med hjälp av Dumpling Maker.
3. Lägg ångkokaren/ångkoksinsatsen i en bred stekpanna. Fyll med vatten i stekpannan så det precis täcker undersidan av ångkokaren/ångkoksinsatsen. Koka dumplingsen i omgångar i ångkorgen så varje dumpling har gott om utrymme under tillagning. Täck över dina dumplings och ångkoka de i mediumvärme ungefär 10 min.
4. Blanda såsingredienserna och servera tillsammans med dina nygjorda dumplings.
Klart att njuta!
Text och bild: Betty Bossi