Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. Läs mer om cookies på roswi.se

Hoppa till innehållet

Fira in nya året med fantastiska asiatiska dumplings

Kryddiga och fräscha smaker från Asien kommer att ge mersmak. Prova att göra dessa läckra asiatiska dumplings idag!

Asiatiska dumplings

Tidsåtgång: Ungefär 1 timme
Resultat: Ca 60 st dumplings (med hjälp av den lilla Dumpling Makern)
För tillagning: Använd en ångkokare i bambu med ångkokningspapper i botten alternativt en ångkoksinsats som exempelvis denna från Lékué.

Ingredienser dumplings

250 g kycklingsfärs
50 g shitake svamp eller motsvarande
2 msk färsk finhackad koriander
1 msk soja
1 tsk finhackad ingefära
2 rullar pastadeg

Ingredienser sås

100 ml Sweet chilisås
1 tsk limejuice
1 msk färsk finhackad koriander

Såhär gör du:

1. Blanda alla ingredienser som ska vara i fyllningen.
2. Skär ut, fyll och forma dina dumplings med hjälp av Dumpling Maker.
3. Lägg ångkokaren/ångkoksinsatsen i en bred stekpanna. Fyll med vatten i stekpannan så det precis täcker undersidan av ångkokaren/ångkoksinsatsen. Koka dumplingsen i omgångar i ångkorgen så varje dumpling har gott om utrymme under tillagning. Täck över dina dumplings och ångkoka de i mediumvärme ungefär 10 min.
4. Blanda såsingredienserna och servera tillsammans med dina nygjorda dumplings.


Klart att njuta!


Text och bild: Betty Bossi

Produkten har lagts i kundvagnen