Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. Läs mer om cookies på roswi.se
Ett fluffigt skum gjort på getost att ha på förrättsmackan slår aldrig fel. Vi har receptet och tipsar om verktygen för att få getostskummet perfekt fluffigt.
Vill du bjuda på något nytt till middagen eller bara testa dina vingar i köket? Fullt förståeligt. Med smarta produkter från iSi blir detta getostskum lekande lätt och du kan imponera på vännerna med ett perfekt fluffigt skum att ha på förrättsmackan. Fortsätt läsa nedan för att lära dig hur du gör!
500 g getost med örter
300 g gräddfil
200 ml vispgrädde
3 matskedar olivolja
Örtsalt
Peppar
Häll ned getosten, olivoljan, gräddfilen och kryddorna fint i en mixer eller matberedare. Tillsätt vispgrädde. Mixen ska ha en halvt flytande konsistens. Passera genom iSi silen och tratten för att föra över det till din 1 L iSi Gourmet Whip PLUS. Skruva på de 2 iSi gräddpatronerna och skaka kraftigt efter var och en. Kyl ned under minst 30 minuter. Därefter är ditt getostskum redo att serveras.
Servera getostskummet på nöt- eller fullkornsbröd.
Text: Sofia Base