Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. Läs mer om cookies på roswi.se

Hoppa till innehållet

Hälsobloggaren Anja Forsnor: Mitt främsta hälsotips heter välmående

Hon är hälsobloggare, redaktör för ELLE, författare och medgrundare av yogamärket Grounded Factory. Det är omöjligt att inte bli inspirerad och imponerad av hälsojunkien Anja Forsnor. Här delar hon med sig av sina främsta hälsotips!

Anja Forsnor, 30, är hälsobloggaren som har tagit Sverige med storm. Förutom att dagligen inspirera tusentals på sin blogg och instagram med härliga recept, livsstillstips och träningstips så har hon dessutom skrivit en bok ”En god morgon” och startat upp Grounded Factory som säljer trendiga yogamattor.

Anja Forsnor_1.jpg

Om det är någon som vet hur det känns att ha många bollar i luften, så är det Anja. Trots ett fartfyllt och hektiskt liv är välmående det viktigaste som finns för Anja – något hon aldrig skulle åsidosätta.

– Mitt främsta hälsotips handlar varken om träning eller mat – det handlar om välmående. Senaste åren har hälsa blivit så förknippat med träningshets och dieter vilket jag tycker går fetbort. För mig handlar hälsa om hur man mår i sig själv, sina relationer, sitt jobb och i allmänhet. Jag tror och hoppas att 2017 är året då vi ser mer till oss själva och lär oss hitta vad som funkar för just var och en.

Träning är något Anja värderar högt och prioriterar för att orka med vardagen. Det är något hon skulle tipsa alla om.

– Jag behöver träna regelbundet för att orka vardagen som mamma, dessutom mår jag alltid så mycket bättre när jag rör på mig. Jag behöver de där endorfinerna och känslan efter ett pass är alltid lika oslagbar!

Anja Forsnor träning.jpg

Hur ser en vanlig träningsvecka ut för dig?

– Jag tränar ungefär 3–5 gånger i veckan och senaste månaderna har jag varierat mellan yoga, barre och löpning. Träning är viktigt för mig på många sätt utan att hela mitt liv kretsar kring det.

Med hård träning, mycket jobb och ett fullspäckat schema är det självklart också viktigt att kroppen får den näring som behövs för att orka prestera på topp.

– Jag vaknar alltid hungrig och behöver äta på morgonen för att funka optimalt.

Samtidigt har Anja full förståelse för om man känner precis tvärtom. Att tvinga kroppen till något är aldrig rätt sätt.

– Vissa har ingen aptit på morgonen och har svårt att äta, då tycker jag inte man ska tvinga i sig. Då kan man t.ex. dricka ett glas varmt citronvatten eller en kopp te och äta något lätt lite senare på förmiddagen. Däremot tror jag många skulle kunna variera sin frukost lite mer då vi lustigt nog tenderar att äta samma sak till frukost varje dag.

Varför tror du att många idag skippar frukosten?

Jag tror det är många anledningar och de vanligaste är nog tidsbrist, ingen aptit, stress och dålig fantasi. Om man inte har någon aptit på morgonen men känner sig trött och hängig kan man t.ex. mixa en tunn smoothie med lite bär. Ofta är det lättare att dricka något på morgonen. Detta har jag såklart massor av fler bra tips på i min bok!

Anja Forsnor - En god morgon.jpg
Foto: Sara Holmberg

Vilken är din favoritfrukost?

– Smoothies är alltid min favoritfrukost, i alla fall om jag får göra den själv. Tycker aldrig de är lika goda att beställa ute, haha. Annars älskar jag allt som har med ägg och avokado att göra, speciellt på morgonen.

Vad skulle du aldrig äta till frukost?

–  Typ nudlar eller soppa skulle jag aldrig kunna äta till frukost. När man reser mycket i Asien är det vanligt med riktig mat till frukost vilket jag har svårt för. Tycker både att kaviar och leverpastej är lite läskigt (har aldrig ens smakat) så det ser ni aldrig på mitt frukostbord.

Annars då, finns det någon mat du undviker?

–  Jag är inte så förtjust i kött så det håller jag mig gärna ifrån. Och pommes frites har aldrig varit min grej. Annars så äter jag det jag tycker om och mår bra av och njuter lika mycket av en god pizza som en krispig grönkållssallad.
 

Sju saker du inte visste om Anja Forsnor

Blir stressad av: Min mail och mobiltelefon
Varvar ner med: En spännande tv-serie eller löprunda
Tränar helst: Yoga, barre och löpning
Äter helst: Allt med ägg och avokado
Äter inte: Har aldrig smakat varken leverpastej eller Kalles kaviar
Vad brukar du unna dig? Manikyr och en middag med mina vänner
Favoritresmål: Koh Tao (Thailand) och New York.


Text: Sofia Base
Foto: Anja Forsnors privata och Sara Holmberg

Produkten har lagts i kundvagnen