Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. Läs mer om cookies på roswi.se

Hoppa till innehållet

Lars 5 smarta tips inför jakten

Nu är jaktens högsäsong igång! I all iver att komma ut i naturen kan det vara bra att få lite smarta tips som underlättar både själva vistelsen och det praktiska ute i skog och mark. Hur kan du kombinera olika smarta funktioner hos verktygen du tar med dig? Vilka är egentligen de optimala produkterna att ta med sig ut och varför?


Lars Svanström är inte bara en sann jaktentusiast utan dessutom ansvarig på sälj inom jakt på Roswi och han delar gärna med sig av sina smarta och praktiska jakttips. Här kommer några speciellt utvalda sådana:
 

 • Idag jagar många med hjälp av olika appar i mobiltelefon och då är det lätt att glömma att det är minst sagt glest mellan vägguttagen ute i naturen. Se därför till att ha med dig antingen en powerbank som BioLites Charge 20 USB Power Pack eller annat alternativ för att möjliggöra laddning av telefonen ute i naturen.
   
 • Ta gärna med dig en smart friluftskök som fyller flera funktioner. Med exempelvis Campstove 2 kan du både göra upp en värmande eld, laga mat på samt ladda telefonen. Riktigt smart - både för dig och miljön.
   
 • Investera i funktionella verktyg och knivar från en serie produkter som kompletterar varandra: Gerbers Vital Serie har ett gäng bra produkter som både är praktiska som enskilda produkter och som kompletterar varandra på ett bra sätt. Vital serien kännetecknas dessutom av sin orangea färg som gör produkterna lätta att hitta ute i skog och mark samt handtag med gummerade grepp som förhindrar att du tappar och slinter med dessa när du använder verktygen. Några exempel är Vital Pocket folder som är en kniv vilken man enkelt kan byta blad på och därmed inte behöver slipa bladet. Den smidiga och lätta buksågen Vital Pack Saw är exempelvis designad för att förhindra att man sågar igenom ryggen på djuret. 
 • Ta alltid med två olika knivar ut på jakt av hygieniska skäl. Ett exempel på en bra kombination är att ta med en fastbladskniv som Fällkniven PHK till att stycka kött och en Gentlemen's Pocket Knife (också från Fällkniven) till att hantera allt annat.
   
 • En ny favorit: Den lilla yxan Pack Hatchet är räddaren i nöden när du behöver hjälp att hugga ved och slå bort sly. Ett lätt verktyg du kan bära i hölster och därmed inte behöver ta upp plats i packningen.


Vill du ha mer tips på smarta jaktprodukter eller hjälp med att finna praktiska kombinationer av sådana? Inga problem, kontakta Lars så hjälper han gärna till.

God Jaktlycka!


 

 

Produkten har lagts i kundvagnen