Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. Läs mer om cookies på roswi.se

Hoppa till innehållet

Må bättre – träna utomhus

Känner du dig seg och låg trots att solens strålar börjat visa sig och ljuset har återvänt? Då ska du satsa på att ta dig ut och träna. Forskning visar nämligen att motion ute i naturen får dig att må mycket bättre än om du tränar inne på gymmet.

När våren är på ingång är det många som ställer sig i lä, längst husväggar och insuper solens härliga värme och energi som den ger. Sedan går vi in igen.

Efter jobbet kanske vi åker till gymmet för att riva av ett träningspass och när vi är hemma igen kommer tröttheten som ett paket på posten. Det många nog inte tänker på är att våren går att dra nytta av på så många fler vis.

Träna ute och öka ditt psykiska välbefinnande

Visste du till exempel att träning i det fria också kan öka ditt psykiska välbefinnande? Det visar en brittisk studie. Du kan vinna lika mycket psykiskt som fysiskt, om du väljer att träna ute.

Naturen är bevisat läkande och återhämtande. Genom att vistas i den kan du sänka högt blodtryck och öka din stresstålighet. Nivåerna av stresshormoner sjunker – medan lugn- och må-bra-hormoner påverkas positivt.

» Orka hela vägen fram till mål - köp en vätskeblåsa!

Vandra ute.jpg

Effektivare träning med ojämnt underlag

Andra fördelar med utomhusträning för dig som bryr dig om resultat och vill ha hård träning är att underlaget är mer ojämnt underlag. Detta gör att kroppen får jobba hårdare och med fler småmuskler. Detta stärker skelettet och du får en mer naturlig rörlighet i kroppen.

» Varma dagar behöver du extra mycket vatten. Köp en vattenflaska!

Med detta sagt finns det inte så mycket som säger emot utomhusträningen. Men om det ändå skulle ta emot kommer här några tips på vägen:

  • Vad triggas du av? Närheten, härliga miljöer eller kanske öppna ytor? Välj den miljö som får dig att ta i lite extra
  • Träna med en kompis eller i grupp, så kan ni pusha varandra
  • Variation? Det finns massor med lätta redskap att kasta ner i ryggsäcken och ta med ut för bra variation i din träning

Text: Sofia Base

Produkten har lagts i kundvagnen