Recept på hallon- och yoghurtglass
Att göra egen glass hemma är både ekonomiskt och nyttigt. Du kan återanvända glassformarna och själv bestämma innehållet. Här tipsar vi om hallon- och yoghurtglass – perfekt recept för Lékués glassformar.
På våren börjar glassäsongen och på sommaren är det svårt att hålla räkningen på hur många glassar vi faktiskt stoppar i oss. Ersätt därför den köpta glassen med egengjord så sparar du både pengar och låter sockerintaget förbli lågt. Bra både för plånbok och hälsan.
I Lékués sortiment finns många roliga former på glassformar som dessutom är enkla att använda. Vi använde Lékués formar och testade att göra hallon- och yoghurtglass – bara att mixa och hälla upp i formarna. Lätt som en plätt!
» Till Lékués glassformar!
För fyra portioner hallon- och yoghurtglass behöver du:
250 gram frysta hallon
1 dl apelsinjuice
2 dl turkisk yoghurt
2 msk flytande honung
Så här gör du hallon- och yoghurtglass:
Mixa alla ingredienser i en matberedare. Fyll formarna med smeten och ställ in cirka fyra timmar i frysen. Godare och enklare hemmagjord hallon- och yoghurtglass får man leta efter!
Text & bild: Sofia Base