Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. Läs mer om cookies på roswi.se

Hoppa till innehållet

Våra 10 vassaste tips för att kicka igång en lyckad grillsäsong

Vi på Roswi älskar grillning och därför har vi nu samlat våra vassaste tips för att tidigt säkra en riktigt bra grillsäsong. Här kommer de:

 • Införskaffa en riktigt bra knivslip för att inte stå där med skägget i brevlådan om knivarna helt plötsligt skulle ge upp. Vårt hestaste tips är knivslipen Pronto från Chefs Choice.
   
 • Varför inte slipa alla knivar du vill använda under grillsäsongen redan innan första grillningen? Med vassa knivar blir det enklare att förbereda och skära upp kött och grönsaker på ett lyxigt och fint sätt. Presentationen av det färdiggrillade är viktigare än man tror eftersom vi verkligen äter med ögat och inget är mer läckert än vackert skuret från grillen.
   
 • Duka bordet fint med bestick som lätt skär i och greppar maten på ett bra sätt. Tramontinas Churrasco serie har många fina stekknivar-och gafflar som verkligen gör måltiden rättvisa. Vill du lyxa till det ännu mer? Välj stekknivar-och gafflar ur Churrasco Premium serien istället.
   
 • Se till att ha byggstenarna till de enklaste marinaderna hemma under hela säsongen: Olivolja, kinesisk soja och färsk vitlök som du sedan kan experimentera med färska eller torkade örter med och göra olika varianter på.
   
 • Krångla inte till det. Det behöver inte vara massor av grilltillbehör. Kvalitet (och koncentration) på huvudnumret är det som gäller. Det är lätt att tänka att man ska ha massor av tillbehör och bli så upptagen av att tillreda allt så man glömmer att vända på det som ligger på grillen. Du hinner gå igenom alla tillbehör under säsongen, men kanske inte under en och samma grillning.
   
 • Se till att du har pålitliga grillredskap som snabbt hjälper dig när det är dags att vända på köttet, fågeln, fisken eller grönsakerna utan att allt blir till mos. Jag kan varmt rekommendera Tramontinas 3 delar grillredskap i naturträ som är både ett snyggt och praktiskt set innehållande allt du behöver för att lyckas vid själva grillningen.
   
 • Hitta ett enkelt sätt att få till de perfekta grillsåserna. Bearnaise och maionnäs är bra exempel på såser som är enkla att lyckas med om man bara har en bra medhjälpare i köket. Sauce Maker från Betty Bossi är ett bra exempel på en sådan hjälp. Brillera med lyckad sås varje gång!
   
 • Bryt av med ett oväntat tillbehör. En melonsallad med fetaost och mynta är både fräscht och oväntat till grillat eller varför inte jordgubbar med balsamico ringlat över? Med jordgubbsnopparen StemGem blir du snabbt av med den gröna stjälken på jordgubben utan att mosa jordgubben eller riskera att skära bort för mycket av jordgubben.
   
 • Hasselback is back! Potatis är gott och alltid populärt till grillat. Hasselbackspotatisen har nu gjort en stark comeback och den kan du enkelt och snabbt förberedas med hjälp av Lekues nya hasselbackskärare
   
 • Njut av själva grillningen som en social stund! Gör en god och läskande drink som släcker törsten medan du grillar och bjud dina gäster på. Med coctail shaker i rostfritt stål Från Rabbit kan du blanda goda drinkar med stil och utan spill. Släng in några isbitar i XL storlek i drinken så är du hemma. Isbitarna gör du med Lekues XL Ice Cube formar och extra gott blir det om du lägger in några bär i isformarna innan du fryser in.


Sist men inte minst: Våga testa något nytt! Prova att grilla något du aldrig lagt på grillen innan.

Stort lycka till med denna grillsäsong!

Produkten har lagts i kundvagnen