buscraft_Hunter_Pro.jpg

Bushcraft ger inspiration till att leva mer hållbart

Vi spenderar alltmer tid ute i naturen och då blir det allt viktigare att respektera naturen och föra sig på ett hållbart sätt ute i skog och mark. Låt dig också inspireras av naturen med hjälp av Bushcraft då "back to basics" får en verklig betydelse. En viktig del är att verkligen välja rätt utrustning när du ska ge dig ut.

Lev mer hållbart

Att spendera mer tid i naturen medför även ett större ansvar gentemot vår natur. I en alltmer komplex värld kan det också upplevas som en behaglig kontrast att få återvända till det som känns mer enkelt och samtidigt på riktigt uppskatta allt det naturen har att erbjuda. Bushcraft lär oss att göra allt detta samtidigt som vi lär oss att ta tillvara på det naturen har att erbjuda på ett respektfullt sätt. Vad ska du ta med dig ut i naturen för att kunna utöva denna nyvunna kunskap på rätt sätt? Vi har en lista på riktigt bra Bushcraft-prylar som kan hjälpa dig på vägen.

Knivar och yxor

Fällkniven A1x och Fällkniven F1x är båda knivar från Fällkniven x-serie bestående av överlevnadsknivar som passar utmärkt för ämnet Bushcraft.

Principle Bushcraft Fixed - En lätt kniv som passar utmärkt att ta med ut i vildmarken. Med en bit stål som går genom hela kniven (så kallad "Full Tang") får du maximal kontroll i varje rörelse.

Kniv med fler funktioner

Outdoor Master Mic L - En högkvalitativ friluftsliv tillverkad i finaste stål med ett tåligt Micarta-handtag.

Ultimate Survival Fixed - En delvis tandad kniv med gummerat handtag och tillhörande striker.

Göra upp eld

Firebowl - Perfekt eldstad att skapa och hålla glöden i.

Firesteel 8 - Eldstål som skapar upp till 1000+ grader Celsius varma lågor.