Hjälten i Merinoull - En äkta strumphistoria

Divingboard_Jussioksanen-0859.jpg

Hur kan en ullstrumpa bli en riktig hjälte? Livet bjuder på många överraskningar och ibland behöver vi alla en vardagshjälte som kan hjälpa oss i en oväntad situation. I denna historia kommer hjälpen i form av en Darn Tough-strumpa.

En härlig försommarhelg uppe i norra Sverige bestämmer sig Will och hans fru för att grilla. Will placerar grillen på altanen, lägger den elektriska eldstartaren tillsammans med lite kol ovanpå i grillen och går iväg för att påbörja nästa uppgift. Will hade tänkt att lägga stenplattor under grillen, men blev distraherad av andra uppgifter som väntade.

Ungefär 30 minuter senare står båda två inne köket när hans fru i helt normal samtalston plötsligt utbrister: “Det ser ut som det kommer rök från altanen”. När William tittar ut genom fönstret konstaterar han att frun har helt rätt. Då minns han att han glömt lägga stenplattorna under grillen.

Will rusar ut på altanen, hugger tag i ett par handskar och rycker den glödande eldstartaren ur grillen och slänger den på marken. Han tar tag i grillen och ställer också den på marken. Sedan tar han sikte på och börjar gå mot vattenkranen som sitter på utsidan av huset på andra sidan altanen utan att ha en tanke på vart han sätter fötterna… Han kliver med sin högra fot rakt på den glödheta eldstartaren som fullkomligt smälter strumpan.

Han skakar av sig eldstartaren och dränker den rykande delen av altanen med vatten och sköljer sedan av sin fot. Han kunde lättat konstatera att Darn Tough strumpan hade skyddat hans fot och tagit hela smällen. De enda spår av incidenten på Wills fot var några förhårdnader han tidigare fått från löpning som skiftat färg, men han fick ingen smärta och inga blåsor. 
Will tycker Darn Tough strumpor är en riktigt bra affär. Dock konstaterar han att nästa gång det är dags att grilla tänker han lägga stenplattor på altanen på en gång -och inte vänta till senare.
Vi tackar Will för hans fantastiska historia som slutade lyckligt för honom och hans fot. Tack vare Darn Toughs “Guranteed for Life” motto så skickade vi honom givetvis ett par nya strumpor. Vi önskar Will lycka till med sina nya strumpor nästa löppass, vandringstur och under nästa grillning!

PS. Nyfiken på Darn Toughs strump-sortiment? Klicka här