Så får du en lyckad picknick ute i det fria

Kupilka_eco_dishware_BBQ_picnic-36_hr.jpg

Brukar du planera picknicken långt i förväg eller föredrar du att vara 100% spontan och bara ge dig ut när andan faller på? Oavsett vilken picknick-typ du är hjälper vår artikel dig att få till bästa förutsättningarna för en lyckad picknick.

Väder, miljö och bekvämlighet

Väderrapporter i all ära, men det är lätt att lita för mycket på dessa i hopp om att få det perfekta picknick-vädret. Se till att hålla koll på väderrapporten kontinuerligt om du planerar längre tid i förväg eftersom den snabbt kan ändras. Även om du ger dig ut på en spontan-picknick kan det vara en god idé att ta med ett regnskydd såsom en tarp utifall att regnet skulle överraska.

Även när du tar med dig något att sitta på bör du ta i beaktning att det inte ska vara känsligt för väta. Kanske kan det vara en god idé att använda en hammock (som inte ligger direkt mot marken som lätt kan bli blöt)? Då kan du dessutom bara sätta tarpen över hammocken om det ser ut att bli regn. En campingstol kan också vara skön att sitta på. Lounger SL från ENO är otroligt bekväm, står stadigt och samtidigt har den en hållare för dricka/termos på sidan. Även denna kan du naturligtvis kombinera med en tarp för att hålla regnet borta.

Maten och packningen

När det gäller picknick-maten sätter bara fantasin gränser! Vad det till slut blir att äta beror självklart på om du planerar länge eller bara försöker få ihop till lite plockmat med hjälp av det som redan finns i kylskåpet och skafferiet. Var noga med att få med dig pålitliga matlådor som inte läcker i väskan och de får gärna vara snälla mot både människa och miljö. ECOlunchbox har många miljövänliga matlådor i olika storlekar och utföranden. Blue Water Bento collection består av ett antal läcksäkra lådor i rostfritt stål med silikonlock och ett särskilt mönster på locket som symoboliserar att de är vänliga mot våra hav. Lådorna från ECOlunchbox är givetvis giftfria.

Här är några tips på några fler riktigt bra matlådor:

Three in one: Tre matlådor i ”olika våningar” som avskiljer maten på ett effektivt sätt. Matlådan är gjord helt i rostfritt stål och passar även utmärkt för att värma mat i över friluftskök.

UCO Mess kit: Gjord i 90% naturmaterial och kommer med en elastisk snodd som håller matlådan stängd och där även medhörande spork sitter. Sporken är dessutom särskilt utformad för att kunna få med all mat i varje hörn av lådan så att du inte ska behöva lämna några matrester i lådan.

Picknickbestick är ett måste för att inte kladda ner händerna. Varför inte satsa på en ordentlig spork som klarar tuffa tag? Humangears spork GoBite är särskilt utvecklad för att vara extra slitstark. Kombinera gärna flera sporkar i många härliga färger i ditt picknick-set! Om du föredrar att köra 100% rostfritt har ECOlunchbox en spork i mindre format som du enkelt kan lägga med i packningen. Kupilkas praktiska och tåliga cutlery gjord i 50% träfiber samt 50% plast och består av kniv, gaffel, matsked samt tesked. Matcha gärna med en snygg tallrik från Kupilka som Kupilka 44 för att få en skön känsla av att vara närmare naturen.

Vattenflaska med dryck är ju också något du självklart behöver ta med dig. Ta med en ordentlig Wide-Mouth Nalgeneflaska som du lätt kan slänga i några isbitar i en varmdag för att hålla drycken kall. Widemouth-flaskorna lämpar sig även utmärkt för att lägga mat i. Kanske vill du ha med dig en pastasallad? Inga problem, den passar lätt in i Widemouth-flaskan om du väljer 1 liter eller större i storlek.
När du väl har valt din mat och utrustning till picknicken gäller det att packa smart. Välj en rymlig vandringsryggsäck att packa i om du planerar att gå en bra bit för att komma till din picknick-plats. Osprey har många olika modeller att välja mellan.

Då var det enda som återstod att välja önskad tidpunkt för din picknick och ge dig ut i det fria. Vi önskar dig en vår och sommar med många härliga och lyckade picknick-turer!