Peugeot lanserar ny innovativ mekanism som pulveriserar salt
Peugeot har utvecklat en helt ny mekanism som levererar pulveriserat salt. Den ger dig precis kontroll över ditt saltintag, så att du kan njuta av smaken – utan onödiga mängder.Ett finjusterat kvarnverk utvecklat av Peugeot för att säkerställa perfekt malning av salter från hela världen och aromatiska blandningar.
Det är kombinationen av Peugeots ingenjörskonst, banbrytande material och dess exceptionella hårdhet som ger kvarnverket dess unika prestanda – och möjliggör en extra fin, pulveriserad malning av saltet.
Tre års forskning av Peugeots R&D-team, med prototypframtagning och tester, krävdes för att uppnå den perfekta prestandan – en idealisk balans mellan extrem finhet, jämnhet, kontrollerat flöde och kompatibilitet med salter från hela världen.

Materialinnovation
Zirkonia är ett exceptionellt material som används inom krävande industrier såsom sjukvård och flygindustri, tack vare sina överlägsna mekaniska egenskaper.
För första gången i världen har Peugeot valt detta material för sitt nya saltverk, vilket inte bara ger en ännu mer precis och jämn malning, utan även möjligheten att mala salt till ett mycket fint pulver.
Den exeptionella hårdheten av materialet och dess höga motståndskraft mot nötning är kärnan i Zirlion-mekanismens prestanda. Dess hårdhet möjliggör tand-mot-tand-kontakt utan slitage, vilket säkerställer en extremt fin malning av saltet.

Vad är Zirkonia?
- Ett syntetiskt mineral utvunnet ur zirkonsand och berikat med yttriumoxid.
- Hårdare än traditionell keramik och stål.
- Fullständigt säkert och inert.
- Korrosionsbeständigt.
Det är kombinationen av Peugeots långa erfarenhet, detta banbrytande material och dess exceptionella hårdhet som ger kvarnverket dess unika prestanda – och möjliggör en extra fin, pulveriserad malning av saltet.

Salt och smak
Den salta smaken är en av de fem grundsmakerna (sälta, sötma, syra, beska och umami) som uppfattas av smaklökarna på tungan. Den spelar en avgörande roll för smakupplevelsen.
Denna smak spelar en avgörande roll för smakupplevelsen, både genom att förstärka matens aromatiska komplexitet – som en naturlig smakförstärkare – och genom att balansera andra smaker. Till exempel kan den mildra beska eller förstärka sötma.
Pulveriserat salt, med sin fina och jämna fördelning på smakreceptorerna på tungan, ger den önskade sältan, men med en mindre mängd salt.