Roswi AB förvärvar Berg & Nycander AB

 

Skulle du till bony.se? Då har du kommit rätt!

Vi på Roswi AB har stärkt upp vårt kökssortiment genom att förvärva distributören Berg & Nycander AB. Det betyder också att Roswi tar över distributionen i Sverige för köksvarumärkena Peugeot och T&G Woodware.

Detta hittar du hos Roswi:

Bli kund hos eller kom i kontakt med Roswi:

  • Bli återförsäljare: Är du inte kund hos oss idag? Klicka här för att komma till ansökan om att bli återförsäljare!
  • Kontakt: Har du frågor och vill komma i kontakt med vår kundtjänst? Skicka oss ett meddelande till info@roswi.se, ring 08-505 665 00 eller fyll i formuläret nedan så hjälper vi dig.

 

Ett utmärkt komplement till kökssortimentet

Roswi representerar redan många kända varumärken inom området kök såsom Victorinox, ​Chef's Choice, Lékué och Tramontina med flera. Gemensamt för dessa varumärken är att alla har funktionell design, attraktivt utseende och är tillverkade av högklassiga material. Detta gör att Peugeot och T&G Woodware passar perfekt in i Roswis nuvarande sortiment.

​Christopher Carlander, VD på Roswi, tillägger:

​​"Vi är mycket glada och förväntansfulla över detta förvärv. Kunderna kommer inom en snar framtid både kunna få tillgång till vårt existerande sortiment och de fantastiska köksprodukterna från Peugeot och T&G Woodware under ett och samma tak. Detta innebär bland annat en enklare och mer effektiv inköpsprocess för våra kunder", avslutar Christopher Carlander.

Lång erfarenhet och expertis​

Berg & Nycander AB grundades 1928 och har sedan 70-talet jobbat som distributör för högkvalitativa produkter inom trädgård och husgeråd. Den långa erfarenheten har också medfört en bred och djup kunskap både om produkterna och områdena som företaget har sålt inom.

Caroline Sandberg, VD på Berg & Nycander, välkomnar också förvärvet:

​​​​​"Det finns många likheter mellan Roswi och Berg & Nycander både vad gäller val av högkvalitativa köksvarumärken att samarbeta med, lång brancherfarenhet och gedigen expertis hos personalen. Allt detta gör Roswi till ett självklart val som köpare av bolaget och ny distributör av Peugeot och T&G Woodware", avslutar Caroline Sandberg.

​Berg & Nycander har utöver köksgeråd arbetat med att sälja växthus och bodar, vilket Roswi inte kommer att ta över. Personalen från Berg & Nycander kommer att fortsätta verka inom köksbranchen som Roswi-anställda, vilket också gör att erfarenheten och expertisen kommer stanna hos Roswi.​

Söker du information om övrigt sortiment som tidigare fanns hos Berg & Nycander hittas växthus och tillbehör hos Vitavi.